65 poze   21166 vizite

Cais Carmela

Soi romanesc omologat la SCDP Băneasa Bucuresti.

Pomul este de vigoare mijlocie foarte productiv cu rodire precoce, în principal pe buchete de mai şi ramuri mixte, înfloreşte odată cu soiurile medii şi târzii.

Epoca de înflorire: timpurie (cel mai devreme 16 martie, cel mai târziu 2-5 aprilie)

Fructul este de forma sferică–alungită, de mărime mare cu epiderma galbenă–portocalie acoperită cu roşu pe ¾ din suprafaţa fructului.

Calibru: 98 – 110 g

Pulpa: portocaliu – intens; suculentă; consistenţă bună; aromă pronunţată cu un gust foarte placut,echilibrat.

Aprecieri generale: prezintă rezistenţă bună la bolile specifice caisului: Monilinia laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta şi Plum-pox. Tratamentele se fac cu substanţe din grupa celor ecologice, pretându-se la cultura ecologică a caisului. Se vor efectuarea operaţiunile în verde, tăieri de fructificare dupa recoltare, 3 – 4 irigări pe an, fertilizare periodică cu gunoi de grajd 40t/ha. Soiul are o productie de 38 - 40 kg/pom la o densitate de 625 pomi/ha.

Soiul cu cel mai atractiv colorit din grupa celor extratimpurii si practic cel mai bun soi din Romania la ora actuala.

Portaltoii utilizaţi la altoire sunt: zarzărul (Armeniaca vulgaris), caisul franc, soiuri târzii, Stella Haggith, mirobolan, selecţii Prunus cerasifera Ebrh, corcoduş 163.

Polenizatori: Rares, Valeria, Viorica, Dacia



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.